Cynamonowo-Espresso Churros to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako Europejski deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 29 minut. Jeśli masz masło, instant espresso w proszku, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Churros Cynamonowe, Cynamonowe Mini Churros, oraz Churros z cukrem cynamonowym i sosem czekoladowym.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: termometr do głębokiego smażenia torba na ciasto wyposażona w dużą końcówkę Gwiazdy (zalecane: Ateco 982
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Torba Na Ciasto
3
Cukier cynamonowy: w małej misce ubić cukier, cynamon i espresso w proszku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Cukier Cynamonowy
Cynamon
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Churros: blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i obficie obsypać mąką. Odstawić. W rondlu o grubym dnie lub holenderskim piekarniku połącz wodę, masło, cukier, proszek espresso i sól na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piec Holenderski
Patelnia Z Sosem
5
Wyjmij patelnię z ognia i za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj 1 szklankę mąki na raz. Przywróć patelnię do niskiego ciepła i mieszaj nieprzerwanie, aż mieszanina utworzy gęste ciasto, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
6
Ciasto przełożyć do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Gdy maszyna pracuje ze średnią prędkością, powoli dodawaj jajka. Kontynuuj ubijanie, aż jajka zostaną w pełni włączone, a ciasto będzie grube, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Ciasto przełożyć do woreczka z dużą gwiazdką. Wyłóż ciasto na przygotowaną blachę w 4-calowych kłódkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Torba Na Ciasto
8
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
9
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w ciągu kilku minut.) Za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, przenieść ciasto, 4 kawałki na raz, do gorącego oleju, i smażyć, aż ciemnozłoty i chrupiące, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Szpatułka
10
Odcedzić na papierowych ręcznikach i zwinąć w cukrze cynamonowo-espresso, gdy jest jeszcze gorący.