Chunky fudge & coffee ripple ice cream
Chunky Fudge & coffee ripple ice cream to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 6. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga granulatu kawy rozpuszczalnej, sosu do Kawy pot, pełnotłustego mleka i żółtek jaj. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tosty Migdałowe Krówki Ripple Ice Cream, Masło Orzechowe Fudge Ripple Ice Cream, oraz Tosty lody kokosowe z krówką.
Instrukcje
Umieść pojemnik w zamrażarce. Podziel waniliową strączkę wzdłuż, zeskrobaj nasiona ostrzem noża i przełóż na patelnię z mlekiem, śmietaną i strączką. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na co najmniej 20 minut. Aby uzyskać najlepszy smak, można to zrobić kilka godzin wcześniej i pozostawić do wystygnięcia (patrz wskazówka poniżej).
W dużej misce ubij cukier i żółtka razem przez kilka minut, aż staną się blade i puszyste.
Umieść krem waniliowy z powrotem na ogniu, aż będzie się gotować. Wymieszać przez granulki kawy, a następnie ostrożnie przesiać płyn na żółtka, ubijając trzepaczką do całkowitego wymieszania.
W tym momencie weź dużą miskę mrożonej wody i usiądź w niej mniejszą miskę.
Wlać krem z powrotem do patelni i gotować na najniższym ogniu, mieszając powoli i nieprzerwanie, upewniając się, że łyżka dotyka dna patelni, przez około 10 minut, aż zgęstnieje (patrz zasady, poniżej). Odcedzić krem do miski w lodowatej wodzie i pozostawić do ostygnięcia, a następnie ubijać aż do miarki (patrz metody, poniżej).
Zimny Pojemnik zalać lodami i łyżkami sosu kawowego oraz kawałkami krówki. Zamrozić na noc i podawać.