Chrupki Zaklinacz: drugi na świecie deser figowy
Chrupki Zaklinacz: drugi na świecie deser figowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz idealnie figi, miód, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zaklinacz: Słoik Cezara, Rześki Zaklinacz: Co To jest Cucuzza, oraz Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery (na niskim poziomie, jeśli masz wybór), z górnym stojakiem około sześciu cali poniżej źródła ciepła.
Każdą figę przeciąć na pół od końca łodygi do podstawy. Będziesz smażyć figi cięte strona do góry, więc jeśli Twoje figi nie są symetryczne, spróbuj zrobić cięcie tak, że będziesz miał jak stabilną podstawę, jak to możliwe na nieobciętej stronie. Ułóż połówki figowe pokrojone bokiem na blasze do pieczenia.
Pokrój fasolę wanilii nożem do parkowania i zeskrobaj nasiona czubkiem noża.
Rozłóż trochę nasion na ściętej stronie każdej połowy fig. Nie trzeba wiele, aby uzyskać wspaniały smak wanilii.
Skrop pokrojoną stronę każdej połowy figi lekko miodem. Ponownie, nie potrzebujesz zbyt wiele.
Umieść patelnię na górnym stojaku piekarnika i piecz przez kilka minut, aż szczyty fig będą bąbelkowe i bardzo lekko rumiane. (To trwa około pięciu minut w moim piekarniku, ale brojlery różnią się znacznie.)
Podawać na ciepło samodzielnie lub na szczycie małej miseczki lodów waniliowych lub jogurtu greckiego.