Chrupiący łosoś szkliwiony pomarańczą

Chrupiący łosoś szkliwiony pomarańczą
Chrupiący łosoś szkliwiony pomarańczą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek, ozdoby: kiełki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiący Łosoś Polewany Miodem, Chrupiący Bourbon Glazurowany Łosoś, oraz Miso-Glazurowany, Chrupiący Łosoś-Aktualizacja.

Instrukcje

1
Wymieszać razem pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia lub płytkiej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać łososia i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, obracając, aby równomiernie pokryć. Marynować co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
3
Łososia wyjąć, zalać marynatą, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
łosośłosoś
4
Podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gotować łososia 3 do 4 minut na stronę lub do momentu, gdy ryba zacznie płatkować widelcem; wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Do patelni wlać marynatę i dodać miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ogrzać około 3 minut lub do syropu.
7
Łososia podawać na ciepło na kopcu ryżu, posypanym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
RyżRyż
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
* Edamame jest dostępny w części zamrażarki większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn