Chrupiący łosoś szkliwiony pomarańczą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek, ozdoby: kiełki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiący Łosoś Polewany Miodem, Chrupiący Bourbon Glazurowany Łosoś, oraz Miso-Glazurowany, Chrupiący Łosoś-Aktualizacja.
Instrukcje
1
Wymieszać razem pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia lub płytkiej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać łososia i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, obracając, aby równomiernie pokryć. Marynować co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
łosoś
3
Łososia wyjąć, zalać marynatą, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marynata
łosoś
4
Podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek. Gotować łososia 3 do 4 minut na stronę lub do momentu, gdy ryba zacznie płatkować widelcem; wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
łosoś
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Do patelni wlać marynatę i dodać miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Ogrzać około 3 minut lub do syropu.
7
Łososia podawać na ciepło na kopcu ryżu, posypanym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
SOS
Ryż
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
* Edamame jest dostępny w części zamrażarki większości supermarketów.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.