Chrupiący stelaż jagnięcy z miodem i Mascarpone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego stojaka jagnięcego z miodem i Mascarpone. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 22g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka ziół prowansalskich, oliwa z oliwek, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Stelaż jagnięcy z miodowo-orzechową skórką, Miód i cytryna szkliwiony Stojak z jagnięciny, oraz Stelaż jagnięcy z Ancho-miodową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Skropić oliwę z oliwek po obu stronach jagnięciny. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Grillować jagnięcinę przez 5 minut z każdej strony, aż zbrązowieje.
Umieść jagnięcinę na płytkiej patelni lub blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut na średnio rzadkie. Odstawić jagnięcinę na 10 minut przed krojeniem.
Do sosu: w małej misce, połączyć creme fraiche, miód, kminek, i mięta.
Dodaj ser mascarpone i mieszaj, aż się połączysz. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Jagnięcinę pokroić między kości na poszczególne kotlety i podawać z sosem.