Przepis chrupiący kurczak Kung Pao jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie doskonały bez nabiału opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. To danie główne ma 604 kalorii, 43g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $2.93 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka imbiru, panko, octu ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 75%. Kung Pao Popeye (kurczak Kung Pao zrobiony z bryłek Popeye ' a), Kung Pao Popeye (kurczak Kung Pao zrobiony z bryłek Popeye ' a), oraz Kung Pao Shrimp (kung Pao Shrimp/???) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Podgrzej 1 litr oleju roślinnego we frytownicy lub patelni elektrycznej do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wrzuć kurczaka z ubitym jajkiem do miski, aż się pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść panko w płytkim naczyniu, a następnie wrzuć kawałki kurczaka w jajku do panko pojedynczo i zwiń, aby pokryć; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Rolka
Jajko
4
Smażyć kawałki kurczaka na głębokim oleju na złoty kolor ze wszystkich stron, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Olej Do Smażenia
5
Wyjmij kurczaka, aby odsączyć na ręczniku papierowym i trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
6
Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego w woku na dużym ogniu. Dodaj czosnek, imbir, zieloną cebulę i płatki czerwonej papryki. Gotuj i mieszaj, aż czosnek i imbir zaczną brązowieć, a następnie wlej sos sojowy, ocet ryżowy i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia. Rozpuść skrobię kukurydzianą w wodzie, a następnie dodaj do wrzącego sosu, aby zgęstniał. Gotuj i mieszaj, aż sos się oczyści, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Olej Roślinny
Ocet Ryżowy
Brązowy Cukier
Zielona Cebula
Skrobia Kukurydziana
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
SOS
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Wrzuć smażonego kurczaka z sosem i orzeszkami ziemnymi do woka, aby podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Orzeszki Ziemne
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
Kurczak Kung Pao działa naprawdę dobrze z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.