Chrupiący Kurczak Kung Pao
Need a dairy free main course? Chrupiący kurczak Kung Pao może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 43g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.93 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, zielona cebula, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 kwartę oleju roślinnego w frytkownicy lub patelni elektrycznej do 375 stopni F (190 stopni C).
Wrzucić kurczaka z ubitym jajkiem w misce, aż pokryte.
Umieść panko w płytkim naczyniu, następnie wrzuć do panko kawałki kurczaka pokryte jajkiem, po kolei, i zwinąć, aby pokryć; odstawić.
Głęboko smaż kawałki kurczaka w gorącym oleju, aż złoty brąz ze wszystkich stron, 4 do 5 protokół.
Wyjmij kurczaka, aby osuszyć na papierowym ręczniku i utrzymaj ciepło.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w woku na dużym ogniu. Wymieszać czosnek, imbir, zielona cebula, i czerwona papryka płatki. Gotuj i mieszaj, aż czosnek i imbir zaczną się zmieniać na złoty kolor, a następnie wlej sos sojowy, ocet ryżowy i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w wodzie, a następnie wymieszać z wrzącym sosem, aby zagęścić. Gotować i mieszać, aż sos się oczyści, o 45 sekund.
Wrzucić smażonego kurczaka z sosem i orzeszków ziemnych w woku służyć.