Chrupiący halibut w skórce ziołowej z kędzierzawym selerem i Wertami Haricots
Przepis chrupiący ziołowy Halibut z kędzierzawym selerem i Wertami Haricots można zrobić w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 35g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,55 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga selera, płatków ziemniaczanych, oliwy z oliwek i płatków pieprzu. 223 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 98%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiący halibut w skórce ziołowej z kędzierzawym selerem i Wertami Haricots, Haricots Verts z masłem ziołowym, oraz Sałatka Haricots Verts.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Używając ostrej obieraczki do warzyw, ogol seler, aby uzyskać długie cienkie wióry.
Wiórki selera włożyć do lodowatej wody z połową cytryny i sokiem i odstawić na co najmniej 1 godzinę lub na noc do lodówki. Seler stanie się bardzo chrupiący, kędzierzawy i uroczy.
Zagotuj garnek dobrze osolonej wody na średnim ogniu i ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Wrzuć haricots verts do wrzącej wody i gotuj, aż fasola będzie miękka, ale nadal jędrna.
Wyjmij fasolę z wrzącej wody i natychmiast zanurz w lodowatej wodzie i pozwól im ostygnąć. Gdy są zimne i nadal wibrująco zielone, usuń je z lodowatej wody i zachowaj.
Dopraw filety rybne solą.
Połącz zioła i płatki ziemniaczane w płytkim naczyniu. Zanurz miąższ każdego fileta w myciu jajek, a następnie wciśnij je w mieszankę płatków ziołowych/ziemniaczanych. Połóż na tacy arkuszowej skorupą do góry.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj dużą patelnię do smażenia oliwą z oliwek i podgrzej na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie wędzony, dodaj rybę, skorupą do dołu. Gdy skórka stanie się złocista i chrupiąca, odwróć ją, a następnie przełóż rybę na blachę wyłożoną kratką chłodzącą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 do 6 minut.
Usuń olej z patelni do smażenia i dodaj nowy olej. Wrzuć czosnek i zmiażdżoną czerwoną paprykę. Gdy czosnek stanie się złoty i aromatyczny, usuń go i wyrzuć. Wrzuć zarezerwowane haricots verts, dopraw solą do smaku i obtocz je w oleju, aby się rozgrzały. Gdy są gorące, wyłącz ogień i zarezerwuj je na patelni.
Usuń seler z lodowatej wody i wysusz w wirówce do sałatek, aby usunąć nadmiar wody.
Dodaj seler na patelnię z fasolą. Wyciśnij sok z pozostałej połowy cytryny i w razie potrzeby dopraw solą.
Podziel warzywa między 4 talerze do serwowania i posyp skorupą ryby.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, Jest King Estate Domaine Pinot Noir. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![King Estate Domaine Pinot Noir]()
King Estate Domaine Pinot Noir