Chrupiące udka z kurczaka ze złocistymi rodzynkami
Chrupiące udka z kurczaka ze złocistymi rodzynkami kompot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 975 kalorii, 50g białka, oraz 58 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, olej roślinny, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chrupiące udka z kurczaka ze złocistymi rodzynkami, Pieczone udka z kurczaka z kompot wiśniowo-tymiankowy, oraz Złote udka z kurczaka ze zwęgloną salsą cytrynową Verde.
Instrukcje
Na patelni, roztopić masło.
Dodaj squash, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż prawie miękkie, 3 protokół.
Dodać szalotkę i gotować przez 1 minutę.
Dodać jabłko, cynamon i cayenne i gotować przez 1 minutę.
Dodać rodzynki, wino, miód i tymianek i gotować, aż wino prawie odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
W żaroodpornej patelni nonstick rozgrzej olej. Przyprawić kurczaka solą i pieprzem i dodać do patelni, od strony skóry w dół. Gotować na dużym ogniu, aż skóra będzie chrupiąca, 5 protokół. Włącz kurczaka, przenieść patelnię do piekarnika i pieczeń 6 protokół, aż gotowane przez; podawać z kompot.