Chrupiące Tofu Z Warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącego Tofu z warzywami. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 753 kalorie, 22g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, marchew, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Chrupiące sajgonki z pikantnym Tofu, warzywami i prażonymi orzechami, Chrupiące czernione tofu, oraz Chrupiące Tofu Sezamowe.
Instrukcje
Ułóż duży talerz kilkoma warstwami ręczników papierowych. Ułóż plastry tofu na wierzchu w jednej warstwie, a następnie przykryj więcej ręczników papierowych i ustaw kolejną płytkę na wierzchu; odstawić na 5 minut. Doprawić tofu solą i pieprzem; natrzeć 1 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej.
W misce ubić skórkę z cytryny, 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej; odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego.
Dodaj tofu i gotować, aż złoty kolor, 3 do 4 minut na stronie.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodaj białka scallion i imbir i gotować 30 sekund.
Dodać grzyby i marchew i gotować, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Dodać groszek snap i 1/4 łyżeczka soli; gotować, mieszając, 4 Więcej minut.
Ubić mieszankę skórki cytrynowej, dodać do patelni i dusić 2 minuty. Wymieszać w zieleni scallion. Tymczasem przygotuj ryż zgodnie z zaleceniami etykiety.
Podawać z tofu i warzywami.