Chrupiące quesadillas z otwartą buzią
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić chrupiące quesadillas z otwartą buzią w domu. Za 54 centy za porcję otrzymasz przystawkę dla 16 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoovo ma 94 kalorie , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. 133 osoby uznały ten przepis za przepyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, cheddar, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Bardzo podobne do tego przepisu są kanapki z serem brie , pieczarkami i serem pleśniowym, kanapki z jajkiem, boczkiem, szparagami i pesto oraz ravioli z dynią i amaretti .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
łyżka posiekanej świeżej kolendry lub liści pietruszki (lub 1 łyżeczka suszonej pietruszki)
Posmaruj tortille z obu stron olejem roślinnym i lekko posól.
Rozgrzej dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu i smaż tortille, po jednej na raz, aż lekko się zrumienią z obu stron. W międzyczasie w małej misce wymieszaj śmietanę, skórkę i sok z limonki, kminek, sól i pieprz do smaku, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do plastikowej butelki z dozownikiem lub do wytrzymałej plastikowej torebki z możliwością ponownego zamknięcia i odciąć mały czubek w rogu.
Ułóż zrumienione tortille na blasze do pieczenia i równomiernie posyp serem. (Możesz to zrobić partiami, jeśli obie tortille nie mieszczą się na jednej blasze.) Piecz, aż ser zacznie bulgotać i brązowieć, przez około 1 do 2 minut (uważaj, żeby się nie przypalił). Pokrój każdą quesadillę na 8 kawałków i polej dekoracyjnie kwaśną śmietaną.
Posyp kolendrą i podawaj.