Chrupiące paluszki Tofu z Marinarą
Chrupiące paluszki Tofu z Marinara może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oleju roślinnego, grubo płatki kukurydziane, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 31 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Paluszki Rybne Marinara, Paluszki serowe czosnkowe z Marinarą, oraz Paluszki rybne z sosem Marinara.
Instrukcje
Owinąć blok tofu w kilka warstw wytrzymałych ręczników papierowych. Naciśnij ciężkim przedmiotem przez około 30 minut, aby usunąć nadmiar wody.
Usuń ręczniki papierowe, osusz tofu i pokrój wzdłuż na 8 plastrów.
Każdy plasterek pokroić w poprzek na 3 patyczki.
Białka umieścić w płytkim naczyniu.
Dodać 1 łyżkę wody; dobrze wymieszać trzepaczką.
Połącz płatki kukurydziane, ser, 1/4 łyżeczki soli i następne 3 składniki; mieszaj do dobrze wymieszanego. Zanurz 1 kij Tofu w mieszaninie białek jaj; pogłębiać w mieszaninie płatków kukurydzianych, pokrywając wszystkie strony. Powtórz procedurę z pozostałymi paluszkami tofu, mieszaniną białek jaj i mieszaniną płatków kukurydzianych.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paluszki tofu, i gotować 3 protokół lub aż lekko rumiane. Obróć paluszki tofu i umieść na blasze pokrytej sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 450 przez 12 minut lub aż powłoka będzie chrupiąca i patyczki są dokładnie podgrzewane.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Połączyć sos marinara i paprykę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 2 minuty, mieszając po 1 minucie.
Paluszki tofu podawać natychmiast z sosem.