Chrupiące okrągłe polenta ze świeżymi figami, malinami i syropem klonowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 353 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jeśli 2,62 zł za porcję spada w budżecie, chrupiące Polenta rundy ze świeżymi figami, malinami i syropem klonowym może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz figi, jogurt, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciepłe gotowane figi ze świeżymi malinami, Wegańskie: tosty owsiane z syropem klonowym, Żurawina, i maliny, oraz Pieczone Figi Z Syropem Klonowym, Lodami Waniliowymi I Opiekaną Mgiełką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę i jogurt połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę. Gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając; dodać polenta. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać wodę i sól; mieszać trzepaczką, aż polenta zacznie wchłaniać wodę (około 2 minut). Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować mieszaninę polenta 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać polentę do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce, odkryte, 30 minut lub do ostygnięcia.
Pokrój polentę na 8 kawałków za pomocą okrągłego noża o średnicy 2 cali i wyrzuć nadmiar polenty. Układaj rundy na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut, obracając po 20 minutach. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Ułóż 2 rundy polenta na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 5 malin i 3 plastry fig.
Mżawka 2 łyżki syropu klonowego na każdej porcji; top każdy z 1 łyżka mieszanki kwaśnej śmietany.
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.