Chrupiące Krewetki Kokosowe
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Chrupiące krewetki kokosowe może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 356 kalorii, 27g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kardamonu, jajka, olej kokosowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Chrupiące Krewetki Kokosowe, Chrupiące Krewetki Kokosowe, oraz Chrupiące Krewetki Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce do mikrofalówki, składniki sosu do zanurzania w kuchence mikrofalowej odkryte na wysokie 30 do 50 sekund. Mieszać do wymieszania; odstawić.
W małej misce ubić jajka trzepaczką lub widelcem. W średniej misce, wymieszać razem Bisquick mix, kokos, imbir, kardamon i sól.
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Zanurz każdą krewetkę w jajach, a następnie w mieszance Bisquick; zanurz ponownie w jajach i mieszance Bisquick. Gotować krewetki w partiach w gorącym oleju o 3 do 4 minut, obracając raz, aż powłoka jest ostry i złoty brąz i krewetki są różowe.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać krewetki na gorąco z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.