Chrupiące Jabłko Z Rabarbarem
Chrupiące jabłko z rabarbarem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę do ubijania, mąkę, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Jabłko Z Rabarbarem, Rabarbar Jabłko Crisp, oraz Rabarbar Jabłko Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obieramy i rdzewiejemy.
Pokroić na 1-calowe kawałki.
Przyciąć i wyrzucić grube końce i wszelkie posiniaczone plamy z rabarbaru.
Pokroić rabarbar na 1-calowe kawałki.
Zetrzeć 1 łyżkę skórki z pomarańczy.
Pokrój pomarańczę na pół i rozetrzyj 1/4 szklanki soku.
W płytkiej 3-quart (9-na 13-in.) zapiekanka, połącz jabłka, rabarbar, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy,brązowy cukier, cynamon, goździki, imbir i 2 łyżki mąki.
W robocie kuchennym, połączyć 3/4 szklanki mąki, pekan, i cukier granulowany; wirować, aż orzechy są drobno zmielone. Lub mielone orzechy nożem i wymieszać z mąką i cukrem w misce.
Dodać masło i wirować lub pocierać mieszaninę palcami, aż utworzy drobne okruchy. Wyciśnij okruchy na grudki i rozrzuć na mieszance jabłko-rabarbar.
Piec w piekarniku 375, aż polewa jest dobrze rumiane i pęcherzyki soku na brzegach, o 40 minut (35 minut w piecu konwekcyjnym).
W międzyczasie, w schłodzonej misce z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty; dodaj cukier puder i wanilię.
Podawać, lub przykryć i schłodzić do 4 godzin; trzepaczka przed podaniem.
Niech ostry cool 10 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Łyżka do misek; wierzch z bitą śmietaną.