Chrupiące Genmaicha Tofu z Shiitakes i kapustą Savoy

Chrupiące Genmaicha Tofu z Shiitakes i kapustą Savoy
Chrupiące Genmaicha Tofu z Shiitakes i kapustą Savoy jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka polenty, genmaicha, sel gris i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurkuma Curry Tofu z kokosem i Shiitakes, Tofu imbirowo-sezamowe ze szparagami i Shiitakes, oraz Smażone Dziecko Bok Choy Z Tofu & Shiitakes.

Instrukcje

1
Połączyć 2 łyżeczki. liście genmaicha i 1 1/2 szklanki wrzącej wody; niech strome 5 minut, a następnie przecedzić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W międzyczasie podgrzej 2 łyżki. olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać grzyby i imbir; posypać 1/2 łyżeczki. sól i gotować, aż grzyby zaczną się kurczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ImbirImbir
SólSól
4
Dodać zaparzoną herbatę; gotować 5 minut. Wymieszać z kapustą i gotować, aż lekko zwiędnie, ale nadal zielony i większość płynu odparował, o 5 protokół. Odstawić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbata ParzonaHerbata Parzona
KapustaKapusta
5
Pokrój tofu na pół poziomo i ustaw na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Wytnij X przez każdą połowę, tworząc 4 trójkąty na połowę lub 8 łącznie. Blaty z ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Sproszkować polentę i ziarna pieprzu w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PolentaPolenta
8
Dodaj pozostałą 1 łyżkę. herbaty i 1 łyżeczka. sól i impuls tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
HerbataHerbata
9
Szczotkuj tofu po obu stronach olejem. Obficie posypać naoliwione boki mieszaniną polenty i docisnąć palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Ciepło pozostałe 2 łyżki. olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Gotować tofu aż głęboko złoty kolor z jednej strony, o 8 protokół. Odwróć i brązową drugą stronę lekko, o 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Ułóż 2 Trójkąty tofu na każdym z 4 rozgrzanych talerzy obiadowych. Podgrzać grzyby i kapustę na patelni, wymieszać z zieloną cebulą i wymieszać łyżką wokół tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn