Chrupiące ciasto neeps ' N ' tatties

Chrupiące ciasto neeps ' N ' tatties
Przepis chrupiące ciasto neeps ' N ' tatties można zrobić w około 1 godzinę i 20 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 318 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 143 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Szweda, pieczenia ziemniaków, masła i pancetty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Neeps An ' tatties, Mince and Tatties, oraz Mince & Tatties.

Instrukcje

1
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie przez około 20 minut, aż do całkowitego zmięknięcia, następnie dobrze odcedzić. Powrót do patelni pod bardzo małym ogniu na kilka minut do wyschnięcia. Z ognia, rozbić warzywa na masywny zacieru z połową masła, odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Nasmaruj żaroodporną patelnię odrobiną oleju i ułóż patelnię z pancettą tak, aby spotkała się pośrodku (jak paski na fladze Unii). Warzywa wcisnąć do naczynia (można dostać się do tego etapu do dnia przed i przechowywać w lodówce). Doprawić pozostałym masłem, następnie piec około 40 minut, aż będzie chrupiący i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć z piekarnika, obrócić na deskę i pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn