Chrupiąca Sałatka Z Kurczakiem Taco
Chrupiąca Sałatka z kurczaka taco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 586 kalorii, 20g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Mieszanka jędrnych dojrzałych awokado, Salsa pomidorowa, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Chrupiąca Sałatka Z Kurczakiem Taco, Chrupiąca Sałatka Taco, oraz Chrupiąca Sałatka Z Kapusty Taco.
Instrukcje
Wyreguluj stojak do pieczenia w kształcie litery V, aby każda strona była pod kątem 45 do podstawy.
Wytnij 2 arkusze folii, każdy o długości 12 cali. Złóż każdy arkusz wzdłuż, aby utworzyć pasek o szerokości około 3 cali. Zasłona 1 pasek od środka V nad iw dół do podstawy stojaka. Fold folia na każdym końcu, aby przymocować do stojaka. Powtórz, aby przymocować drugi kawałek folii do drugiej strony stojaka. Przykryj każdą tortillę mąką środkiem nad najwyższym punktem po jednej stronie stojaka (folia zapobiega zwijaniu się tortilli do środka podczas pieczenia).
Piec tortille w piekarniku 450, aż lekko rumiane, o 5 protokół, następnie podnieść stojaki i odstawić (nadal chrupiące jak ostygną). Jeśli dokonywanie więcej niż 1 godzinę lub do dnia do przodu, opakowanie hermetyczne.
Jak tortille piec, kurczaka opłukać i osuszyć. Rozpuścić 1 łyżkę galaretki (w kuchence mikrofalowej lub na małej patelni na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając).
Pędzel wszystkie roztopioną galaretkę na gładkie boki połówek piersi. Połóż chipsy kukurydziane na małym talerzu i naciśnij powlekaną galaretką stronę kurczaka na chipsy, aby się przyklejały. Ustaw piersi, chipsy w górę, w 8 - lub 9-calowej kwadratowej patelni. Poklep Pozostałe chipsy na kurczaka.
Piec w piekarniku 450, aż kurczak nie będzie już różowy w najgrubszej części (pokrojony do testu), 15 do 20 minut.
Tymczasem w misce wymieszaj fasolę, salsę i pozostałą galaretkę jalapeo.
Podnieś piersi z patelni za pomocą szerokiej szpatułki. W razie potrzeby pokrój każdy kawałek w poprzek na 4 lub 5 równych plasterków.
Ustaw każdą skorupę tortilli na talerzu. Do każdej skorupki włożyć połowę sałaty. Top sałata równo z mieszanki fasoli. Użyj szpatułki, aby przenieść pierś na fasolę w każdej skorupce tortilli.
Udekoruj awokado i dodaj śmietanę i sól do smaku.