Chrupiąca Pieczona Kaczka
Chrupiąca pieczona kaczka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1595 kalorii, 47g białka, oraz 151 g tłuszczu. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kaczkę, pięć przypraw, mięso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiąca Kminek Pieczona Kaczka, Domowa Pekińska Chrupiąca Pieczona Kaczka, oraz Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać kaczkę wewnątrz i na zewnątrz zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Wymieszać sos ostrygowy, proszek z pięcioma przyprawami i sól i rozprowadzić wewnątrz kaczki.
Doprowadzić duży czajnik wody do wrzenia. Zawiąż trochę Sznurka kuchennego pod skrzydłami, aby kaczkę można było powiesić.
Umieść kaczkę w durszlaku w zlewie.
Wlać trochę wrzącej wody na kaczkę ' skóra będzie zacisnąć. Poklep kaczkę papierowymi ręcznikami. Powtórz proces nalewania i suszenia jeszcze pięć razy.
Aby glazura, przynieść miód, wino ryżowe, sos sojowy i 2/3 szklanki wody do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować energicznie o 12 protokół, lub aż lepki.
Posmaruj glazurę na całej kaczce.
Powiesić kaczkę na patelni w chłodnym miejscu. Trenuj elektryczny wentylator na kaczce.
Odstawić na około 4 godziny lub do wyschnięcia skóry.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 232° (230C).
Kaczkę ułożyć na stelażu w patelni do pieczenia, pierś do góry.
Wlać 2 szklanki wody na patelnię. Piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° (180C) i piecz przez 1 godzinę 15 minut, lub aż skóra kaczki będzie lśniąca, chrupiąca i złocisto brązowa.
Odstawić na 10 minut. Za pomocą dużego, ostrego noża pokroić na ćwiartki. Ułóż kaczkę na półmisku i podawaj na gorąco.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;