Chrupiący łosoś ze szpinakiem cytrynowym i ziemniakami

Chrupiący łosoś ze szpinakiem cytrynowym i ziemniakami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 40g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, paprykę, filety z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cytrynowy łosoś wędzony & szpinak tagliatelle, Pieczony Szpinak Dip łosoś i ziemniaki, oraz Spice-crusted salmon with sautéed potatoes & Spin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości, i odcedzić. Powrót ziemniaki na patelnię.
Dodać maślankę, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i sok; zacieru z masą ziemniaczaną. Trzymaj ciepło.
Połącz panko, cebulę, suszone oregano, paprykę i 1/4 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce.
Łososia posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Filety pogłębiać w mieszaninie panko.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni żaroodpornej nonstick na średnim ogniu.
Dodać łososia na patelnię; gotować 2 protokół z jednej strony lub aż rumiane. Odwróć ryby; umieść patelnię w piekarniku.
Piec w 400 przez 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Podczas gotowania łososia, podgrzewać Pozostałe 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek do patelni; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać szpinak, często obracając; gotować przez 3 minuty lub aż szpinak zwiędnie. Wymieszaj pozostałą 1/2 łyżeczki skórki i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Ułóż 1/2 szklanki mieszanki szpinaku na każdym z 4 talerzy; top każdy z 3/4 szklanki mieszanki ziemniaków i 1 filet.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.