Christmas Jam
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, świąteczny dżem może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 0g białka, 0g tłuszczu i w sumie 99 kalorii. Ten przepis serwuje 100 i kosztuje 28 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga żurawiny, płynnej pektyny owocowej, truskawek i cukru. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo przystępna przyprawa do Boże Narodzenie. Z łyżką wynik 9%, to danie można poprawić. Podobne przepisy obejmują Christmas Jam, Christmas Jam, oraz Christmas Jam.
Instrukcje
Zmiel truskawki i żurawinę w robocie kuchennym lub młynku; umieścić w holenderskim piekarniku.
Dodaj cukier. Doprowadzić do pełnego wrzenia; gotować przez 1 minutę.
Zdejmij z ognia; wymieszaj pektynę i wróć do pełnego wrzenia. Gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Ostudzić przez 5 minut; odtłuścić pianę. Ostrożnie wlej gorącą mieszankę do gorących słoików pół litra, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj felgi i wyreguluj pokrywy. Przetwarzaj przez 10 minut w puszce z wrzącą wodą.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór do Dipu. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Masia de la Luz Cava Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.