Chocolate Seascape

Chocolate Seascape
Chocolate Seascape może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 65,3 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 15397 kalorii, 164g białka, oraz 986g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, sproszkowane barwniki spożywcze w różnych kolorach, masło kakaowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać słodko-gorzką czekoladę, można śledzić to danie główne z Słodko-Gorzkie Bezy Czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Czekolada! Czekolada! Czekolada! Tort Bundt Z Polewą Czekoladową.

Instrukcje

1
Umieść kawałek folii bąbelkowej, bąbelkowej do góry, na powierzchni roboczej. Za pomocą dużej łyżki lub chochli losowo skropić białą i słodko-gorzką czekoladę na plastiku. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź równomiernie dwie skropione czekoladki, tworząc marmurkowy efekt. Możesz sprawić, że podstawa będzie miała dowolny rozmiar i kształt, ale upewnij się, że ma co najmniej 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
ChochlaChochla
1
Umieść duże kostki lodu w wysokim, okrągłym plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
2
Wlać nieskażoną słodko-gorzką czekoladę na kostki i pozostawić do Ustawienia, aż kostki całkowicie się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
3
Wyjąć czekoladę z pojemnika, odcedzić i wyrzucić nadmiar wody. Na koniec Seascape: ułóż kawałki tak, jak chcesz na podstawie folii bąbelkowej i" przyklej " je za pomocą stopionej czekolady. Jeśli najpierw umieścisz wszystkie kawałki w lodówce, rzeźba ustawi się szybciej, ponieważ zimna czekolada spowoduje, że "klej" stwardnieje i szybko się ustawi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Jak hartować czekoladę (od cyrku deserowego, niezwykłych deserów, które można zrobić w domu przez Jacques Torres): czekolada jest hartowana tak, że po stopieniu zachowuje swój połysk i ponownie twardnieje, nie stając się kredowym i białym (dzieje się tak, gdy cząsteczki tłuszczu oddzielają się i tworzą się na czekoladzie). Istnieje wiele sposobów hartowania. Jednym z najprostszych sposobów na hartowanie czekolady jest posiekanie jej na małe kawałki, a następnie umieszczenie jej w kuchence mikrofalowej na 30 sekund przy dużej mocy, aż większość czekolady się rozpuści. Należy bardzo uważać, aby go nie przegrzać. (Temperatura ciemnej czekolady powinna wynosić od 88 do 90 stopni F, nieco cieplej niż dolna warga. Zachowa swój kształt nawet wtedy, gdy w większości się stopi. Białe i mleczne czekoladki topią się w temperaturze około 2 stopni F mniej ze względu na ilość laktozy, którą zawierają.) Wszelkie pozostałe grudki stopią się w pozostałym ogniu czekolady. Użyj blendera zanurzeniowego lub trzepaczki, aby rozbić grudki. Zwykle czekolada zaczyna się ustawiać lub krystalizować wzdłuż boku miski. Jak to ustawia, wymieszać te kryształy do stopionej czekolady, aby go hartować. Szklana miska dobrze zatrzymuje ciepło i utrzymuje dłużej hartowaną czekoladę. Innym sposobem hartowania czekolady jest siew. W tej metodzie dodaj małe kawałki niezamarzanej czekolady do stopionej czekolady. Ilość rozpuszczonej czekolady, która ma być dodana, zależy od temperatury stopionej czekolady, ale zwykle wynosi 1/4 całkowitej ilości. Najłatwiej jest użyć do tego blendera zanurzeniowego lub trzepaczki. Klasyczny sposób temperowania czekolady nazywa się tablieringiem. Dwie trzecie stopionej czekolady wlewa się na marmur lub inną zimną powierzchnię roboczą. Czekoladę rozprowadza się i pracuje szpatułką, aż jej temperatura wyniesie około 81 stopni F. na tym etapie jest gruba i zaczyna się ustawiać. Ta hartowana czekolada jest następnie dodawana do pozostałej nie hartowanej czekolady i dokładnie mieszana, aż masa osiągnie całkowicie jednolitą temperaturę. Jeśli temperatura jest nadal zbyt wysoka, część czekolady jest dalej obrabiana na zimnej powierzchni, aż do osiągnięcia właściwej temperatury. To dużo pracy, wymaga dużo miejsca i robi wielki bałagan. Prostą metodą sprawdzania temperowania jest nałożenie niewielkiej ilości czekolady na kartkę papieru lub na punkt noża. Jeśli czekolada została prawidłowo hartowana, utwardzi się równomiernie i pokaże dobry połysk w ciągu kilku minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
LaktozaLaktoza
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Jak zrobić Kornet (z cyrku deserowego, niezwykłych deserów, które można zrobić w domu przez Jacques Torres): Kornet: kornet to mała torba wykonana z pergaminu. Zwykle służy do wykonywania drobnych dekoracji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
6
Wytnij Trójkąt 8 na 12 na 14 1/2 cala z arkusza pergaminu. Przytrzymaj środek długiego boku trójkąta między dwoma palcami jednej ręki. Weź końcówkę trójkąta na krótkim, szerokim końcu i obróć go w kierunku drugiego końca tego samego końca, jednocześnie pociągając go w górę. Czubek stożka utworzy się tam, gdzie kciuk i palec trzymają go po długim boku. Zwolnij uchwyt z długiej strony, tak, że są teraz trzymając dwa rogi, gdzie spotykają się. Papier będzie już przypominał częściowo uformowany stożek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
7
Tocz pozostały ogon, aż zostanie całkowicie zwinięty w stożek. Będzie jeden punkt wystający z otwartego końca. Złóż go do środka w kierunku środka i zagnieść krotnie. Teraz powinieneś mieć kornet. Aby zamknąć kornet po napełnieniu, złóż go z dala od szwu; dzięki temu szew nie będzie się otwierał. Użyj nożyczek lub ostrego noża do parkowania, aby wyciąć otwór na czubku kornetu do pożądanego rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia70
Magazyn