Chocolate Chip Cannoli
Chocolate Chip Cannoli może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.28 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sól koszerną, ciasto filo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta), Chocolate Chip Cannoli Dip, oraz Chocolate Chip Cannoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ricottę, wyłóż duży durszlak lub Sito z 3 warstwami zwilżonej gazy, pozwalając gazie rozciągać się na zewnętrznych krawędziach durszlaka i umieść durszlak w dużej misce.
Połącz mleko i maślankę w dużym, ciężkim garnku. Gotować na średnim ogniu, aż termometr cukierki osiągnie 170, delikatnie mieszając stale. Gdy tylko mieszanina mleka osiągnie 170, przestań mieszać (serwatka i twaróg rozdzielą się w tym momencie). Nadal gotować, bez mieszania, aż termometr osiągnie 19
(Pamiętaj, aby nie mieszać, albo twarogi, które powstały, rozpadną się.) Natychmiast zdjąć patelnię z ognia. (Dno patelni może być lekko przypalone.)
Wlać mieszaninę mleka do durszlaka wyłożonego gazą.
Odcedzić przez miskę przez 5 minut i wyrzucić płyn (serwatkę). Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie. Powiesić pakiet gazę z kranu kuchennego i spuścić 12 minut lub tylko do momentu, gdy serwatka przestanie kapać. Zeskrobać ricottę do średniej miski.
Posypać solą i wrzucić delikatnie widelcem do połączenia. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Dodać 2/3 szklanki cukru granulowanego, ekstraktu waniliowego i fromage blanc do ricotty; ubić mikserem ze średnią prędkością do połączenia. Przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce.
Aby przygotować skorupki, Rozgrzej piekarnik do 37
Wytnij 12 (12 x 4 cale) kawałków wytrzymałej folii aluminiowej. Używając palców wskazujących jako przewodnika, luźno zwinąć każdy kawałek folii jelly-roll fashion, aby utworzyć cylinder z 1-calowym otworem. Lekko pokryć Na zewnątrz każdego cylindra sprayem do gotowania.
Połącz 1/3 szklanki cukru granulowanego i 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu w małej misce.
Umieść 1 arkusz filo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu); lekko posmaruj masłem.
Posypać równomiernie 2 łyżeczkami mieszanki cukru. Powtórz warstwy raz.
Pokrój stos phyllo wzdłuż na 4 równe paski.
Umieść cylinder foliowy na dnie 1 paska; zwiń galaretkę wokół cylindra. Lekko pokryć sprayem do gotowania.
Umieścić na pergaminie blacha do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałą phyllo, masło, mieszaninę cukru i cylindry folii.
Piec w 375 przez 12 minut lub do lekko rumiane; ostudzić całkowicie na stojaku z drutu. Ostrożnie usunąć cylindry foliowe z muszli filo, skręcając końce folii w przeciwnych kierunkach i delikatnie wyciągając folię z muszli.
Drobno posiekać 1 1/2 uncji czekolady.
Połącz mieszankę ricotta i posiekaną czekoladę w misce.
Przenieś mieszaninę do dużej plastikowej torby z zamkiem błyskawicznym; odetnij 1/2 cala z 1 rogu torby. Mieszankę ricotty rura równomiernie do każdej z 12 przygotowanych muszli (około 1/3 szklanki). Zetrzyj pozostałą 1/2 uncji czekolady. Puch cannoli równomiernie z cukrem pudrem i startą czekoladą; podawać natychmiast.