Choco-Nacho z " Ultimate Nachos
Przepis Choco-Nacho z ' Ultimate Nachos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ta przystawka ma 460 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ciężką śmietanę, cukier, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ball Park Nachos from ' Ultimate Nachos, Patelnia nachos śniadaniowa z ' Ultimate Nachos, oraz Nacho Mama ' s Cheese Nachos.
Instrukcje
Aby ganache w kuchence mikrofalowej: w bezpiecznej misce mikrofalowej połącz posiekaną czekoladę i ciężką śmietanę. Kuchenka mikrofalowa, aż czekolada zacznie się topić, o 1 minutę.
Mieszaj i kontynuuj kuchenkę mikrofalową w odstępach 15 sekund, aż smooth.Be uważaj, aby nie spalić ganache. Jeśli się pali, nie da się go uratować. Gdy ganache jest stopiony i gładki, dodać cayenne.
Aby ganache na płycie kuchennej: napełnij średni rondel do połowy wodą i gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj posiekaną czekoladę i śmietanę do żaroodpornej szklanej miski.
Umieścić nad rondlem gotującej się wody; dno miski nie powinno dotykać wody. Mieszaj mieszaninę ganache aż do stopienia.
Po stopieniu, wyjąć miskę z rondla, dodać cayenne, i wymieszać ganache, aż będzie gładka. Ganache można przechowywać w lodówce do 2 tygodni i podgrzać w razie potrzeby
Aby karmel: w małej misce rozpuścić sodę oczyszczoną z 1 łyżką wody i odstawić.
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć mleko kozie, cukier i wanilię. Mieszaj regularnie, aż mleko dojdzie do gotowania na wolnym ogniu i cukier się rozpuści.
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj ostrożnie z sodą oczyszczoną i wodą, kontynuując mieszanie, aby mieszanina nie bulgotała. Zmniejszyć ogień do średniego i nadal gotować karmel, regularnie mieszając, aż mieszanina stanie się bladozłoty, około 20 minut.
Aby zmontować choco-nachos: zanurzyć każdą tortillę w roztopionym ganache w połowie. Powtórz ten krok dla wszystkich 16 wiórów, umieszczając je na drucianym stojaku chłodzącym, aby umożliwić ustawienie ganache.
Po ustawieniu ganache, skrop cajeta na każdym chipie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.