Chlebki z szynką ananasową
Chleb z szynką i ananasem to danie główne dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 523 kalorie , 30 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,14 dolara za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką mieloną szynkę, bułkę tartą, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 51% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Ciasto ananasowo-marchewkowo-rodzynkowe , Grillowane kotlety wieprzowe z ananasem i Sałatka jagodowo-ananasowa .
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując 1 łyżkę soku.
Umieść plaster ananasa w dwóch 10-uncjowych foremkach lub kubeczkach do kremu wysmarowanych sprayem do pieczenia; odstaw. (Pozostały ananas i sok przechowuj w lodówce do późniejszego wykorzystania.)
W małej misce połącz jajko, mleko, sos Worcestershire, bułkę tartą, 1/4 łyżeczki musztardy, sól i pieprz. Posyp mieszanką pokruszoną szynkę i wieprzowinę i dobrze wymieszaj. Delikatnie wciśnij mieszankę mięsną do każdej foremki.
Wymieszaj brązowy cukier, resztę musztardy i odłożony sok; polej każdą kromkę chleba.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 175°C przez 35–40 minut lub do momentu, aż lekko się zrumieni, a termometr do mięsa wskaże 70°C. Odwróć na talerze do serwowania.