Chleb Żurawinowo-Pomarańczowy

Chleb Żurawinowo-Pomarańczowy
Ten przepis służy 12 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz niskosłodzoną pomarańczową marmoladę, orzechowe bryłki płatków, beztłuszczową maślankę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Polewą Maślaną Pomarańczową, Wilgotny Chleb Żurawinowy Pomarańczowy Z Pomarańczową Glazurą, oraz Chleb żurawinowy pomarańczowy z jasnopomarańczową polewą.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Ubij razem maślankę, olej i jajka; dodaj do suchej mieszanki, mieszając tylko do zwilżenia. Delikatnie złóż startą skórkę pomarańczową, marmoladę i żurawinę. Łyżka do lekko nasmarowanej patelni bochenkowej o wymiarach 8 1/2 x 4 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MaślankaMaślanka
MarmoladaMarmolada
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Piec w temperaturze 375 przez 28 do 32 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij z patelni do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
5
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy płatków Post Grape-Nuts.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogronowe Orzechy PłatkiWinogronowe Orzechy Płatki
6
Muffinki żurawinowo-pomarańczowe: Przygotuj przepis zgodnie z instrukcjami w Kroku 2, łyżką ciasto do lekko natłuszczonej patelni muffin, wypełniając dwie trzecie pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
7
Piec w 375 przez 16 do 18 minut lub do złotego koloru. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu i schłodzić 10 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn