Chleb Żurawinowo-Kukurydziany Szybki

Chleb Żurawinowo-Kukurydziany Szybki
Chleb żurawinowo-kukurydziany szybki jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 542 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, maślankę, niebieloną mąkę uniwersalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Miód Żurawina Mąka Kukurydziana Szybki Chleb, Cytrynowo-Tymiankowa Mąka Kukurydziana Szybki Chleb, oraz Chlebek Z Orzechami Żurawinowymi.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Spryskaj metalową patelnię o wymiarach 9x5x3 cali z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i proszek do pieczenia ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubić maślankę, roztopione masło, syrop klonowy, jajka i ekstrakt w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MaślankaMaślanka
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki; mieszać tylko do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki posiekanych orzechów pekan i żurawiny. Łyżka ciasto na patelni. Ułóż połówki orzechów pekan w rzędzie na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
żurawinażurawina
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Pieczemy chleb, aż góra będzie złotobrązowa, a nóż do parowania włożony do środka chleba wychodzi czysty, luźno tenting chleb folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 1 godziny 10 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 20 minut. Obróć się na rack; cool.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Trochę naprzód: można zrobić 1 dzień wcześniej. Owinąć chleb folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Dalej do przodu: może być wykonany, a następnie zamrożony do 2 tygodni wcześniej. Owinąć w folię, a następnie umieścić w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
* Biała mąka pełnoziarnista jest mielona ze 100 procent twardej białej pszenicy. Zawiera wszystkie zarodki i otręby (oraz wartość odżywczą) zwykłej pełnoziarnistej pszenicy, ale ma naturalnie jaśniejszy kolor i łagodniejszy smak. Jest dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz od kingarthurflour.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna BiałaMąka Pszenna Biała
PszenicaPszenica
OtrębyOtręby
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn