Chleb z kiełbasą Cajun
Chleb z kiełbasą Cajun wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 223 kalorie . Ten przepis jest dla 24 osób. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonej kiełbasy, zielonej cebuli, sera cheddar i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest on prezentowany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest tak niesamowite. Gumbo z owocami morza Cajun i kiełbasą Andouille , makaron z kurczakiem Cajun i czarny kurczak Cajun są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozdrobnij kiełbasę na dużej patelni; dodaj czosnek. Smaż na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor; odcedź. W dużej misce połącz cebulę, zieloną paprykę i papryczki jalapeño. Dodaj mieszankę kiełbas i ser; odstaw na bok.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdy bochenek ciasta na prostokąt o wymiarach 13 x 9 cali. Nałóż masę kiełbasianą, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od natłuszczonych blach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 35–40 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Podawać na ciepło. Resztki przechowywać w lodówce.