Chleb włoski II
Przepis włoski chleb II może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 224 kalorie, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, wody, nasion sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Podobne przepisy to Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Maszyna do chleba włoski chleb (pieczony w piekarniku), oraz Włoski Chleb.
Instrukcje
Dodaj wszystkie składniki oprócz jajka, 1 łyżkę wody, nasiona sezamu i mąkę kukurydzianą do maszyny do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta.
Ciasto podzielić na 2 części i uformować na bochenki.
Posypać mąkę kukurydzianą na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Umieść bochenki na stronie szwu patelni w dół.
Wierzch bochenków umyć wodą.
Niech wzrosną do podwójnego, około 50 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Brush bochenki z myciem jaj.
Posypać sezamem. Wykonaj 4 cięcia około 1/4 cala głębokości w poprzek góry dziennika.
Umieść patelnię gorącej wody na dnie piekarnika.
Pieczemy chleb przez 25 do 30 minut lub do złotego koloru. Aby zrobić ładny chrupiący chleb, upiecz chleb po południu i ponownie włóż do piekarnika na 5 minut przed posiłkiem. Robi bardzo chrupiący chleb! Zdziwiłbyś się, jak dużo lepiej jest, jeśli podgrzejesz go przez ostatnie 5 minut. Spróbuj. Nauczyłam się tego na zajęciach z automatu do chleba!