Chleb sodowy pani O ' Callaghan

Chleb sodowy pani O ' Callaghan
Chleb sodowy pani O ' Callaghan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 464 kalorie, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz margarynę, mąkę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną, Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), oraz Chleb Żytni Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Spryskaj ciężką blachę sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, cukier i sodę wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać margarynę i pokroić, aż margaryna zostanie zredukowana do kawałków wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
4
Dodać maślankę, wymieszać, aż powstanie kudłate ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj, aż ciasto połączy się, około 10 obrotów. Kształt ciasta na 7-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CiastoCiasto
5
Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Wyciąć duże X, 1/2 cala głębokości, w górnej części ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Pieczemy chleb, aż do głębokiego brązu, a dno brzmi pusto, gdy mocno dotknięte, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć chleb do stelaża i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
9
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia40
Magazyn