Chleb sodowy pani O ' Callaghan
Chleb sodowy pani O ' Callaghan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten poranny posiłek ma 464 kalorie, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz margarynę, mąkę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną, Autentyczny Irlandzki Chleb Sodowy (Maszyna Do Chleba), oraz Chleb Żytni Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Spryskaj ciężką blachę sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Mąkę, cukier i sodę wymieszać w średniej misce.
Dodać margarynę i pokroić, aż margaryna zostanie zredukowana do kawałków wielkości grochu.
Dodać maślankę, wymieszać, aż powstanie kudłate ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj, aż ciasto połączy się, około 10 obrotów. Kształt ciasta na 7-calowy Okrągły.
Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Wyciąć duże X, 1/2 cala głębokości, w górnej części ciasta.
Pieczemy chleb, aż do głębokiego brązu, a dno brzmi pusto, gdy mocno dotknięte, około 40 minut.
Przełożyć chleb do stelaża i całkowicie ostudzić.