Chleb pszenny pęknięty II
Pęknięty chleb pszenny II może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, melasę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, pęknięty chleb pszenny, oraz Pęknięty Chleb Pszenny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu doprowadzić wodę do wrzenia. Wymieszać w popękanej pszenicy i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; ostudzić do letniej. W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
Wlać popękaną mieszaninę pszenicy do dużej miski. Wymieszać masło, sól, melasę, miód, mleko, mieszaninę drożdży, mąkę pełnoziarnistą i 2 szklanki mąki chlebowej; dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni 30 do 35 minut, lub aż bochenki brzmią puste po naciśnięciu na górze i na dole. Fajne na stojakach.