Chleb Miodowy Pęczek
Chleb miodowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1299 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Mieszanka aktywnych drożdży, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Grille Dla gromadki, Mac ' n ' Cheese for a Bunch, oraz Mostek na pęczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj ciepłą wodę i miód razem w misce, aż miód się rozpuści.
Posypać drożdże nad mieszaniną wody i odstawić, aż drożdże zmiękną i zacznie tworzyć kremową pianę, o 5 protokół.
Wymieszać olej i sól do mieszaniny drożdży.
Wymieszać 3 szklanki mąki w mieszaninie drożdży, aż nie pozostanie suche plamy. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aż ciasto nie będzie już lepkie i ciągnie się razem. Kontynuuj ugniatanie przez 5 minut w mikserze stojącym lub 10 minut ręcznie.
Umieścić ciasto w dużej, lekko naoliwionej misce i obrócić do warstwy. Przykryć miskę ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Dziurkować ciasto i odstawić ponownie, aż podwoi objętość, o 45 protokół.
Posmaruj trzy Patelnie bochenkowe 9x5 cali.
Rozwałkować ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uformuj ciasto na 3 bochenki i umieść na przygotowanych patelniach. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do wyrośnięcia, aż ciasto będzie o 1 cal powyżej boków patelni bochenka, o 45 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż blaty będą złociste, a DNA bochenków brzmią pusto po naciśnięciu, około 40 minut.
Wyjmij bochenki z patelni i przenieś do regału chłodzącego.