Chleb Lniany Bananowo-Daktylowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba lnianego z bananem. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz siemię lniane, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bananowy Chleb Daktylowy, Chleb bananowy słodzony daktylem, oraz Mini Data Bananowy Chleb Bites.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki nasion lnu w blenderze i przetwarzaj do zmielenia, aby zmierzyć 3/4 szklanki mączki lnianej. Odstawić na bok mączkę lnianą.
Ubić banana, cukier, olej i jajka na średniej prędkości miksera, aż dobrze wymieszane. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połączyć mąkę, mączkę lnianą, 1/4 szklanki siemienia lnianego, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i stopniowo dodawać do mieszaniny cukru, ubijając do dobrze wymieszanego. Wymieszać posiekane daktyle. Łyżka ciasto do 8 x 4-calowy bochenek patelni pokryte sprayem do gotowania.
Piec chleb w 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Ostudzić 10 minut na patelni na stojaku z drutu i wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.