Chleb Koperkowy
Chleb Koperkowy to chleb, który serwuje 12 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 122 kalorie, 5 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup koperek, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chleb koperkowy zaczyna się od ciasta koperkowego, Chleb cebulowo-koperkowy i Chleb cheddar-koperkowy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W małym rondlu podgrzej twaróg do temperatury 110°-115°; dodać do mieszanki drożdżowej.
Dodać świeży koperek, masło, sól, cukier, nasiona kopru, jajko i 1 szklankę mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Nie ugniataj. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformować w 6-calowy. koło.
Przenieś do 9-calowego. okrągła forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 45 minut.
Piec w temperaturze 350°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż chleb przy stuknięciu będzie wydawał głuchy dźwięk.
Zdjąć z patelni na kratkę do ostygnięcia.
Przed podaniem pokroić w ćwiartki.