Chleb Kardamonowy
Kardamon chleb może być tylko chleb szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chleb Herbaciany Kumkwat-Kardamon, Suszony Chleb Wiśniowo-Kardamonowy, oraz Kardamon Gruszkowy Szybki Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzać mleko, aby było letnie.
Drożdże umieścić w dużej misce.
Wlać mleko i odstawić na 10 minut.
Dodać cukier, sól i kardamon do miski i ubijać do połączenia.
Dodać mąkę i mieszać, aż ciasto oderwie się od boków miski, tworząc kulkę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, ugniatać chleb, aż będzie gładki i elastyczny, pięć do dziesięciu minut minut. Przykryć ręcznikiem kuchennym i pozostawić w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Dziurkuj ciasto, aby uwolnić powietrze. Zagnieść ciasto przez pięć minut. Jeśli robisz zwykły Bochenek, uformuj ciasto w okrągłą kulkę.
Ułożyć bochenek na blasze wyłożonej pergaminem. Przykryć ręcznikiem do naczyń i odstawić na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wierzch bochenka umyć jajkiem.
Piec Bochenek, aż złoty i brzmi puste po dotknięciu dołu, o 25 protokół.