Chleb Jabłkowy Bananowy
Chleb jabłkowy bananowy to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 166 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, złota mąka, płatki zbożowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chlebek bananowo-jabłkowy mamy, Bananan Chleb Jabłkowy, oraz Bananan Chleb Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzewamy do 177°. dno smarujemy tylko patelnią bochenkową 9x5 cala.
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym).
W dużej misce, beat cukru i oleju z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Na małej prędkości, ubić w jogurcie, wanilii i jajku, aż będzie gładka. Beat in bananas. Ubijaj w mące, sodzie oczyszczonej i soli, aż do wymieszania.
Wymieszać pokrojone płatki i pokrojone w kostkę jabłka, aż się wymieszają.
Piec 1 godzinę 10 minut do 1 godziny 20 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin, przed krojeniem.