Chleb Jabłkowo-Żurawinowo-Pistacjowy
Chleb jabłkowo-żurawinowo-pistacjowy może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 169 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka granulowanego cukru, soku jabłkowego, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chleb Pistacjowo-Żurawinowy, Chleb żurawinowo-jabłkowy, oraz Chleb Żurawinowy Jabłkowy.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. tłuszcz i mąka dno tylko 8x4-calowy bochenek patelni. W dużej misce z drewnianą łyżką wymieszać mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia i sól. Ubij w oleju, 1/3 szklanki cydru i jajka na gładką masę. Wymieszać z jabłkiem, żurawiną i 1/3 szklanki pistacji. Łyżkę i równomiernie rozprowadzić na patelni.
Piec 50 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 10 minut.
Zdjąć z patelni. Całkowicie schłodzić, około 1 godziny 30 minut.
W małej misce, wymieszać cukier puder i tyle 2 do 3 łyżeczki cydru dla pożądanej konsystencji glazury.
Rozłóż na wierzchu chleba.
Posypać 2 łyżkami pistacji.