Chleb drożdżowy z żurawiną
Chleb drożdżowy z żurawiną to wegetariański przepis laktoovo na 16 porcji. Jedna porcja zawiera 144 kalorie , 4 g białka i 2 g tłuszczu . Za 26 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup wodę, skórkę pomarańczową, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 28% . Ta ocena jest raczej słaba. Jesienny chleb drożdżowy z jabłkami , brązowy chleb bez drożdży i pełnoziarnista pizza bez drożdży z pieczonym czosnkiem, słodkimi ziemniakami i cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włóż pierwsze siedem składników do formy do pieczenia chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz podstawowe ustawienie pieczenia chleba. Wybierz kolor skórki i rozmiar bochenka, jeśli są dostępne.
Piecz zgodnie z instrukcją maszyny do pieczenia chleba (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki, jeśli to konieczne). Tuż przed ostatecznym wyrabianiem (maszyna może to zasygnalizować dźwiękowo), dodaj żurawinę i skórkę pomarańczową.