Chińskie kanapki BBQ z szarpaną wieprzowiną, marynowanymi ogórkami i marchewką oraz słodko-pikantnym sosem musztardowym

Chińskie kanapki BBQ z szarpaną wieprzowiną, marynowanymi ogórkami i marchewką oraz słodko-pikantnym sosem musztardowym
Chińskie kanapki BBQ z szarpanej wieprzowiny z marynowanymi ogórkami i marchewką oraz słodko-pikantnym sosem musztardowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 577 kalorii , 42 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,2 dolara za porcję przepis ten pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 7 godzin i 10 minut . Jeśli masz pod ręką olej sezamowy, łopatkę, pieprz i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to: Kanapka z szarpaną wieprzowiną z sosem BBQ z mango , Kotlety wieprzowe BBQ w słodkiej musztardzie i Szarpana wieprzowina BBQ w stylu Karoliny Północnej .

Instrukcje

1
Wymieszaj w misce brązowy cukier, sól, pieprz, przyprawę pięciu smaków, czosnek w proszku, mielony imbir i cebulę w proszku, a następnie natrzyj nimi całe mięso wieprzowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
RamięRamię
RamięRamię
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12 Bułek Typu Slider, Najlepiej King's Hawaiian12 Bułek Typu Slider, Najlepiej King's Hawaiian
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Umieścić na blasze do pieczenia wyłożonej kratką. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 2 godziny, a najlepiej na noc do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C, a ruszt ustaw na środkowej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Zdejmij folię i przykryj wieprzowinę warstwą papieru pergaminowego. Następnie przykryj wierzch folią aluminiową. Piecz przez 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Wyjmij, odkryj i odcedź cały płynny tłuszcz. Włóż wieprzowinę z powrotem do piekarnika i piecz, aż wieprzowina osiągnie 200 stopni Fahrenheita na termometrze do natychmiastowego odczytu, a wieprzowina będzie dobrze zrumieniona, około 1 1/2 godziny więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Przełóż wieprzowinę do dużego naczynia, przykryj folią i odstaw na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Przygotowanie kanapki: Używając dwóch widelców lub rąk, rozdrobnij ciepłą wieprzowinę na kawałki i strzępy. Posmaruj masłem i usmaż bułki na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Na dolne bułki nałóż sporą ilość wieprzowiny, a następnie polej ją marynowanymi ogórkami i marchewką oraz słodko-pikantnym sosem musztardowym lub słodkim sosem chili, jeśli wolisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
9
Zagotuj w rondlu 1 szklankę wody, ocet, cukier i sól, aż cukier i sól się rozpuszczą. Zdejmij z ognia, dodaj marchewki, ogórki i zmiażdżoną czerwoną paprykę i odstaw na co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Wymieszaj w misce musztardę, wodę, miód, olej sezamowy, olej roślinny i sól, aż do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Składniki i sposób przygotowania
12
Zagotuj ocet, cukier i sól w rondlu i gotuj, aż się rozpuszczą. Gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejszy objętość o połowę, około 15 minut. Dodaj pokruszoną czerwoną paprykę, imbir i czosnek i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy

Składniki

1porcja startego parmezanuChinese five-spice powderChinese five-spice powder0półsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana12trochę posiekanej cukiniiButter, for griddlingButter, for griddling128papryka habanerorozdrobnione marchewkirozdrobnione marchewki12trochę posiekanej cukiniiSweet Chile Sauce, for serving, optionalSweet Chile Sauce, for serving, optional1porcja startego parmezanukruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz104papryka habanerohalf-moon slices English cucumberhalf-moon slices English cucumber1porcja startego parmezanuświeży starty imbirświeży starty imbir12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek startyczosnek starty1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony1porcja startego parmezanu2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy55papryka habanerojasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier621 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemusztarda suszonamusztarda suszona1porcja startego parmezanuramięramię2kgsboneless pork butt or shoulder, fat cap scored deep (aboutboneless pork butt or shoulder, fat cap scored deep (about1281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego5101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1porcja startego parmezanuprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy12rolki suwakowe, najlepiej King ' s Hawaiianrolki suwakowe, najlepiej King ' s Hawaiian50papryka habanero1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu0warzywo (np. szpinak)sól kuchennasól kuchenna1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia22
Magazyn