Chińskie bułeczki na parze z nadzieniem wieprzowym z grilla
Chińskie bułeczki na parze z nadzieniem wieprzowym z grilla wymagają około 4 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 38 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 17 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 24. 331 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, schab pieczony, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chińskie Bułeczki Wieprzowe Na Parze (Char Siu Bao), Wędzona kaczka z chińskimi bułeczkami na parze, oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Wymieszać razem wieprzowinę, sos barbecue, szalotki, mąkę, wywar z kurczaka, sos sojowy, olej i cukier. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 6 godzin.
Przygotuj ciasto na chińskie bułeczki na parze.
Tocz każdy z nich w kółko (jak owijki Won-Ton). Umieść 1 łyżkę przygotowanej mieszanki mięsa na środku każdego okręgu i owinąć ciasto wokół nadzienia.
Umieść szwy w dół na kwadratach papieru woskowego.
Odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Doprowadzić wodę do wrzenia w woku, i zmniejszyć ogień do medium; woda powinna być jeszcze wrząca.
Umieść płytę parową na małym stojaku z drutu na środku woka.
Przenieś tyle bułek na papier woskowy, ile wygodnie zmieści się na płycie parowej, pozostawiając 1 do 2 cali między bułkami. Co najmniej 2 cale przestrzeń powinna być pozostawiona między płytą parową a wok. Pokrywa wok z pokrywką. Bułki parują nad wrzącą wodą przez 15 do 20 minut.
Zdejmij pokrywkę, zanim wyłączysz ogrzewanie, w przeciwnym razie woda będzie kapać z powrotem na powierzchnię bułki i wytworzy żółtawe "pęcherze" na powierzchniach bułki. Kontynuuj parowanie partii bułek, aż wszystkie zostaną ugotowane.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier