Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal

Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal
Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 93 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 50 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sambal, imbir, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Fasola Długa Sambal, Glazurowana Chińska Fasola Długa (Lub Zielona Fasola), oraz Chińska Fasola Długa & Boczek.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać wodę, sok pomarańczowy, sok z cytryny, ocet, cukier, czosnek, imbir i sambal, aż dobrze połączone i odstawić. Na dużej patelni na dużym ogniu, dodać olej z pestek winogron i fasoli i gotować, aż lekko wyschną. Po ugotowaniu, usunąć fasolę z patelni do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powrót patelni na średnim ogniu, dodać pomarańczową mieszaninę wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz mieszaninę, aż będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć łyżkę, około 20 do 30 minut. Obniżyć ogień do średniego i dodać ugotowaną fasolę. Wrzucić fasolę w pomarańczowej wodzie i gotować przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przenieść mieszaninę fasoli do naczynia i służyć.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia47
Magazyn