Chipsy Z Dyni
Chipsy z dyni to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, papryka, tłuszcz z kaczki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, oraz Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}.
Instrukcje
W małej misce do mieszania, dokładnie połączyć sól, czosnek w proszku, papryka, brązowy cukier, czarny pieprz i cayenne. Odstawić.
Za pomocą ostrego noża odetnij górną część rurową od dna obu squasha w kształcie kuli. Używając noża lub mandoliny, ogól szczyty na frytki. Zanurz chipsy w głębokim pojemniku z lodową wodą na 10 minut (usuwa to dodatkową skrobię i sprawia, że chipsy są chrupiące). Odcedzić wióry i osuszyć.
Tymczasem, za pomocą termometru natychmiastowego odczytu, przynieś 3 cale tłuszczu z kaczki do 325 stopni F w ciężkim holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć chipsy, aż będą złote i chrupiące, 5 do 7 minut.
Przełożyć drobnym sitkiem siatkowym do naczynia wyłożonego papierowym ręcznikiem. Doprawić natychmiast posypką mieszanki przypraw. Powtarzaj, aż wszystkie chipsy zostaną usmażone.
Przełożyć do dużej miski i podawać.