Chipsy z łososia i ziemniaków z kremem chrzanowym
Jeśli 4,82 zł za porcję spada budżet, Chipsy z łososia i ziemniaków z kremem chrzanowym mogą być super bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką chrzan, szczypiorek, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Krem z łososia wędzonego i chrzanu z chipsami ziemniaczanymi, Łosoś ziemniaczano-chrzanowy, oraz Łosoś z chrzanem"śmietana" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obieramy, ale nie myjemy, skrobia pozwala sklejać. Przyciąć korzeń selera z wszystkich brązowych plam; odłożyć mały kawałek na bok. Użyj ostrza julienne mandoliny lub robota kuchennego, aby dobrze julienne zarówno ziemniaków i korzenia selera i wymieszać je razem.
Miejsce o 1 łyżka oliwy z oliwek w patelni 10-calowy nonstick i tum ciepła do średniej-wysokiej. Gdy jest gorąco (kawałek mieszanki ziemniaczanej skwierczy), rozsypać około szklanki mieszanki korzenia ziemniaka-selera luźno na powierzchni oleju; celem jest wykonanie koronkowej serwetki z mieszaniny. Nie jest to trudne; kluczem jest, aby nie wkładać zbyt dużej ilości mieszanki do patelni; zawsze możesz dodać kilka więcej nici. Po prostu upewnij się, że nie całkowicie pokrywasz dna patelni. Gotuj, zachęcając zewnętrzne pasma do przyklejania się do tych w środku, popychając łopatką, aż lekko rumiane z jednej strony; nie pozwól, aby naleśnik stał się zbyt chrupiący. Obrócić i ugotować drugą stronę, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą. Powtórz, dodając więcej oleju w razie potrzeby(nie wchłaniają dużo, więc nie przesadzaj). LTS najłatwiej mieć dwie patelnie na raz, i nie krępuj się, aby te kilka godzin wcześniej; wystarczy podgrzać chipsy w piekarniku, gdy gotujesz łososia.
Korzystając z najlepszej tarki, jaką masz, zetrzyj tyle zarezerwowanego małego kawałka korzenia selera, aby uzyskać 1 łyżkę stołową. Zetrzyj tyle selera, aby zrobić 1 łyżkę stołową. Zetrzyj tyle chrzanu, aby uzyskać 1 łyżkę stołową. Odstawić na chwilę.
Lekko ubić krem; powinien być miękki i gęsty, ale nie trzymać nawet miękkiego piku. Wymieszać starte warzywa, następnie doprawić cayenne i solą do smaku. Wymieszać 2 łyżeczki soku z cytryny i 2 łyżki szczypiorku.
Użyj noża do rzeźbienia lub krojenia, aby pokroić łososia pod kątem 20 do 30 na dwanaście plastrów o grubości 1/2 cala.
Umieścić je w płytkiej patelni do pieczenia i posypać solą, cayenne, i 1/4 szklanki każdej z pozostałych oliwy z oliwek i sok z cytryny.
Odstawić podczas rozgrzania piekarnika do 204°; odwrócić raz po około 5 minutach.
Włożyć łososia i marynatę do piekarnika. Piecz przez około 2 minuty, następnie odwróć; piecz przez kolejne 2 minuty, aż łosoś będzie blady Na zewnątrz, ale nadal trochę różowy wewnątrz.
Ułóż kawałek łososia na każdym z 4 talerzy, a następnie przykryj go naleśnikiem ziemniaczanym. Powtórz, co 3 warstwy na każdej płycie.
Udekorować mielonym szczypiorkiem i podawać z kremem selerowo-chrzanowym.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.