Chipotle stek z Collard Greens
Chipotle stek z Collard Greens może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, olej roślinny, warzywa collard, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Perfect Southern Greens (Jarmuż, Buraki, Warzywa Kapustne, Musztarda), Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, oraz Low (Er) Fat Collard Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszać proszek chile, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; natrzeć na stek.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju roślinnego, a następnie dodać stek; sear 3 minut na stronie.
Przenieś patelnię do piekarnika i gotować, aż termometr mięsa włożony bokiem do rejestrów steku 135 stopni F dla średnio rzadkich, 15 do 20 minut.
Przełożyć stek na deskę do krojenia.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, do miękkości, 5 protokół.
Dodaj zielenie collard i 1 / 2 szklanka wody i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania przez, 10 protokół.
Dodać 1 łyżkę octu, sól i pieprz do smaku.
Ubić ketchup, pozostałe 3 łyżki octu, miód, sos Worcestershire, musztarda i 1/2 szklanki wody w misce. Powrót żeliwnej patelni do średnio wysokiego ciepła; dodać mieszaninę keczupu i gotować, aż zgęstnieje, 3 do 5 protokół. Stek pokroić na ziarno.
Podawać z sosem i zieleniną.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.