Chipotle-Pepper Rub
Chipotle-Pepper Rub to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 11 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę marynatę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, nasiona kminku, grubej soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Tajny Składnik (Chipotle): Podwójna Papryka Red Hot Chipotle Slaw, Pieczona papryka czerwona i papryka Chipotle w Adobo Angel Hair Pasta, oraz Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać chipotle w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), aż nadmuchają i pachną lekko tosty, 15 do 30 sekund. Przyciąć i odrzucić łodygi. Rozetnij chili otwarte; Odrzuć nasiona i żyły. Chili grubo posiekać. W maszynce lub młynku do przypraw połącz chili, czarny pieprz, różowy pieprz, sól i kminek. Wirować, aż drobno zmielone.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Marques de Caceres Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.