Chipotle Grillowane Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Chipotle grillowane tofu spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier turbinado, ząbek czosnku, chipotle chiles w adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Grillowana Kanapka Z Tofu, Grillowane Tofu i jabłka, oraz Apricot Orange Grillowane Tofu.
Instrukcje
Umieść je na podwójnej warstwie ręczników papierowych lub czystym ręczniku (nie rozmytym) i umieść na nich kolejną podwójną warstwę. Mocno naciśnij dłońmi, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Pozwól im usiąść na chłonnym materiale podczas przygotowywania sosu.
Rozgrzać rondel i dodać cebulę. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż cebula zacznie brązowieć, co najmniej 6 minut.
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodać wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem tofu) i gotować, mieszając, na średnim lub małym ogniu, przez około 15-20 minut, aż będzie gęsty i pachnący. Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Umieść silikonową matę do pieczenia na blasze ciastek lub oleju długie, prostokątne naczynie do pieczenia.
Pędzel po jednej stronie każdego plasterka tofu cienką warstwą sosu i umieścić go na patelni sos-strona w dół.
Rozłóż pozostały sos na wierzchy i boki tofu.
Piec około 25-30 minut, aż tofu będzie jędrne i dopiero zacznie brązowieć na rogach.