Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem

Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj chili z wołowiną z Ancho, kretem i kminkiem. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka pieprzu cayenne, octu jabłkowego, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem, Ancho Chili-Pieczeń Wołowa, oraz Ancho Chili-pieczeń wołowa.

Instrukcje

1
Grzać nasiona kminku w ciężkich małychskillet na średnim ogniu, aż pachnące, często mieszając, 4 do 5 minut. Ostudzić; zmielić drobno w młynku do przypraw lub w moździerzu z pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Boczek podsmażyć w dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie brązowy i chrupiący. Używając roztartej łyżki, przelej boczek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
3
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Workingin 4 partie, podsmażyć wołowinę w drippings w potuntil rumiane, o 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
4
Przelać wołowinę i większość kapieli do bowlwith boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WołowinaWołowina
5
Dodaj cebulę i czosnek do garnka.Podsmażyć, aż cebula zacznie brązowieć, ok. 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj 1/2 szklanki bulionu do garnka. Bringto gotować, skrobanie się rumiane kawałki. Wróć beef, boczek i wszelkie nagromadzone soki topot.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wymieszać w proszku ancho chile, proszek Texas-stylechili, pasta mole, 2 łyżeczki soli, ocet, oregano i nasiona kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PowderAncho Chili Powder
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
SólSól
8
Dodaj bulion 3cups; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło dovery niskie i gotować delikatnie uncovered untilbeef jest bardzo delikatny, mieszając okazjonalnie i dodając więcej bulionu przez 1/2 cupfuls jeśli chiliis suche, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
9
Wymieszać w masę byteaspoonfuls zagęścić chili lub dodać morebroth przez 1/4 cupfuls cienkie. Przyprawić chiliwith sól, pieprz, i cayenne, jeśli desired.DO naprzód: może być wykonany 3 dni do przodu. Cool 1hour. Chill uncovered until cold, then coverand keep chilled. Przewijanie na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
1
Ustawić ozdoby asdesired. Chochle chili do misek i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
2
* Dostępne w sekcji przypraw w wielu supermarketach i na rynkach łacińskich.
3
** Dostępne w dziale Latin foods większości supermarketów i na rynkach łacińskich.
4
*** Znany również jako masa harina; dostępne w wielu supermarketach i na rynkach łacińskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty proszek ancho chileczysty proszek ancho chile2(może być lub przeglądać)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku4plastryplastry boczku, posiekaneplastry boczku, posiekane8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(lub więcej) bulion wołowy, podzielony(lub więcej) bulion wołowy, podzielony0(może być lub przeglądać)pieprz cayenne (opcjonalnie)pieprz cayenne (opcjonalnie)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMieszanka chili w stylu teksańskim (np. Gebhardt)Mieszanka chili w stylu teksańskim (np. Gebhardt)2kilogramychuck bez kości pieczeń, przycięte, pokroić w 1/2-do 3/4-cala kostkichuck bez kości pieczeń, przycięte, pokroić w 1/2-do 3/4-cala kostki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta kretpasta kret4largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana biała, czerwona lub zielona cebulaPosiekana biała, czerwona lub zielona cebula8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojone świeże lub marynowane chiles jalapeñoPokrojone świeże lub marynowane chiles jalapeño1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masa (kukurydziana tortilla mix)masa (kukurydziana tortilla mix)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża cebula, posiekana (oduża cebula, posiekana (o2(może być lub przeglądać)suszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChipsy Tortilla lub krakersy ostrygChipsy Tortilla lub krakersy ostryg8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCiepła, świeżo gotowana lub odsączona czarna fasola w puszkach lub fasola pintoCiepła, świeżo gotowana lub odsączona czarna fasola w puszkach lub fasola pinto8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTarty ser cheddar, ser Monterey Jack lub queso frescoTarty ser cheddar, ser Monterey Jack lub queso fresco2(może być lub przeglądać)(lub więcej) sól(lub więcej) sól

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Brut
Casteller Cava Brut
Casteller Brut Cava wykazuje aromaty zielonego jabłka i cytrusów. W ustach ma ostre, świeże smaki z nutami cytrusowo-limonkowymi i odrobiną słodyczy. Smakuje świeżo, czysto i nerwowo.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn