Chili-Rubbed Flank Steak Wraps
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Chili-otarte Flank Steak Wraps. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, stek, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek Z Flanki Chili, Ancho Chili-Potarty Stek Z Flanki, oraz Grillowany Stek Z Chili.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i umieść stojak około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć patelnię do pieczenia folią.
Połącz koncentrat pomidorowy, chili w proszku i szczyptę soli w małej misce. Mieszankę pomidorową natrzeć na stek, używając palców, aby przycisnąć jak najwięcej do mięsa.
Umieść stek na patelni i dusić na około 6 minut z boku na średnio rzadkie.
Wyjąć stek na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut. Pracując z ziarnem, pokrój stek na bardzo cienkie plasterki.
Podgrzewaj tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Ułóż tortille płasko na powierzchni roboczej i rozłóż 1/4 szklanki salsy równomiernie na dnie każdej z nich. Ułóż równą ilość steków na każdej tortilli, umieszczając ją na salsie.
Posypać 1/4 szklanki sera i 1/4 szklanki rozdrobnionej sałaty na każdej porcji steku.
Ostrożnie zwijaj każdą tortillę w gruby cylinder, chowając się po bokach.
Przeciąć na pół w poprzek i zabezpieczyć wykałaczkami.
Podawać z dodatkową salsą, chipsami i plastrami awokado, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.