Chili Non Carne

Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej amerykańskich przepisów, Chili Non Carne może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 194 kalorie, 9 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga fasoli, marchwi, cukinii i mielonego kminku. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to 5. Coroczny Konkurs Chili: Wstęp – Chili Con Carne y Frijoles, 5. Coroczny Konkurs Chili: Wstęp – Chili Con Carne y Frijoles i 6. Coroczny Konkurs Chili: Wstęp – Chili Con Carne + Menu Tygodniowe.
Instrukcje
W dużym rondlu na oliwie podsmaż cebulę i czosnek.
Dodaj cukinię, marchewkę, chili w proszku, oregano, bazylię i kminek; Dobrze wymieszać.
Dodaj pomidory i fasolę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-45 minut lub do miękkości.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili świetnie komponuje się z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz jest utrzymany z nutą miodu.