Chili Dwuziarniste W Tygodniu
Weekendowe Chili z dwiema fasolami to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis ma 440 kalorii, 21g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 30 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka fasoli, chili w proszku, brązowego ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 92%. Ten wynik jest spektakularny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Weeknight Black Bean Chili, Weeknight Black Bean Chili, oraz Weeknight Black Bean Chili.
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym rondlu na średnim ogniu; dodaj jalapenos, cebulę i ocet i gotuj, mieszając, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj czosnek i gotuj około 30 sekund.
Dodaj bulion, pomidory, chili w proszku i proszek z pięcioma przyprawami, jeśli używasz, i zwiększ ogień do wysokiego. Doprowadź do pełnego wrzenia i gotuj przez 1 minutę. Dodaj fasolę i wróć do pełnego wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal będzie zupowy, około 5 minut. Dodaj kolendrę.
Napełnij każdą miskę około 1/2 szklanki ryżu. Chochlę chili na wierzchu, posyp serem Cheddar i podawaj.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Totus Tuus Cava. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, dotykowe i gęste w ustach, o soczystym, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.